Gebruiken van de juiste EPDM-lijm

EPDM lijm kan gebruikt worden om EPDM-dakbedekking of EPDM-stroken in jouw dakgoot te verlijmen. Er bestaan verschillende varianten EPDM-lijm. Een doe-het-zelver- moet natuurlijk weten welke soort hij moet gebruiken. De verschillende varianten worden hieronder toegelicht.

De beste kwaliteit EPDM lijm

Tytane EPDM lijm is de beste kwaliteit EPDM lijm. Deze bodemlijm wordt uitsluitend gebruikt voor het verkleven van horizontale oppervlakten. De lijm moet enkelzijdig op het dak zelf worden aangebracht.

Deze lijm kan op meerdere ondergronden worden toegepast. Tijdens het aanbrengen van deze grond lijm kunnen de ondergronden langere tijd worden gecorrigeerd.

EPDM contactlijm voor het verlijmen van naadverbindingen, randen en opstanden

Je kunt EPDM contactlijm ook gebruiken voor het verlijmen van naadverbindingen, randen en opstanden (kimfixatie) van jouw dak. De EPDM contactlijm moet dubbelzijdig worden aangebracht.

Deze lijm kan onder andere gebruikt worden voor een perfecte verlijming van de randen. Met deze contactlijm kunnen ook allerlei naadverbindingen, zoals bijvoorbeeld bij een dakdoorvoer en dakafvoer, waterdicht worden afgewerkt. Daarvoor moet je wel EPDM contactlijm combineren met EPDM kit.

Spuitfles EPDM lijm

Ben je een doe-het-zelver die geregeld EPDM-dakbedekkingen plaatst of ben je een vakman? Aangeraden wordt om dan spuitfles EPDM lijm aan te schaffen. Deze lijm komt in een drukvat. Dit drukvat heeft doorgaans een inhoud van 20 liter.

Je kunt met deze spuitlijm eenvoudig EPDM folie verlijmen aan opgaand metsel- en betonwerk, hout en metaal.

Gebruik je EPDM spuitlijm?
Dan kun je grote hoeveelheden contactlijm snel en eenvoudig aanbrengen. Voor het spuiten van de lijm heb je geen stroom of compressor nodig.

Voorbereiden van de werkplek bij het verlijmen van EPDM dakbedekking

Wil je EPDM dakbedekking gaan verlijmen? Begin dan eerst met het voorbereiden van jouw werkplek. Je moet ervoor zorgen dat de ondergrond waarop je gaat werken vrij is van vocht, vuil, stof, vet en scherpe voorwerpen.

Ook alle andere voorwerpen die de EPDM dakbedekking kunnen beschadigen moeten verwijderd worden. Ruim bovendien alle materialen op die een belemmering kunnen vormen bij het lijmen van EPDM dakbedekking.

Ga dus aan de slag met een schone en goed opgeruimde werkplek. De voorbereiding van de ondergrond moet ideaal zijn, want alleen dan is de hechting van de EPDM lijm optimaal.

De juiste temperatuur

Je kunt aan de slag met het verlijmen van EPDM als je klaar bent met de voorbereidingen. De juiste temperatuur is voor een perfecte hechting van EPDM lijmen van groot belang. Aangeraden wordt op EPDM lijmen aan te brengen bij een temperatuur die niet hoger is dan 25 graden.

Het gebruiken van EPDM lijmen op verschillende materialen

EPDM lijm kan gebruikt worden op verschillende materialen. Je kunt EPDM lijm onder andere verlijmen op houten dakbeschot en hout, op OSB-platen en underlayment, op bitumen dakbedekking en op geschikte PIR-isolatieplaten. De lijm kan gebruikt worden op beton, zink en metaal.

Zorgen voor de detailafwerking met EPDM kit

Heb je EPDM dakbedekking aangebracht met EPDM lijm? Gebruik dan EPDM kit voor de detailafwerking. Met deze kit kunnen alle naden waterdicht worden afgewerkt.

Je kunt EPDM kit dus gebruiken om bijvoorbeeld de dakdoorvoer en de hemelwaterafvoer waterdicht te maken.

Natuurlijk kun je EPDM kit ook gebruiken allerlei details en EPDM accessoires perfect af te werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *