EPDM is een dakbedekking met veel voordelen

EPDM dakbedekking heeft ten opzichte van de bekende bitumineuze dakbedekking veel voordelen. DE EPDM folie biedt voordelen wat betreft kwaliteit, milieu en rentabiliteit. Op deze voordelen wordt hieronder nader ingegaan.

De kwaliteit van EPDM folie

EPDM folie is van uitstekende kwaliteit. De folie is naadloos, blijvend elastisch en onderhoudsvrij. Ook scheurt deze folie niet en heeft deze folie een lange levensduur.

Kies je voor EPDM dakbedekking? Dan zijn de naadverbindingen geen zwakke schakel, want EPDM folie kan naadloos worden verwerkt. Je kunt voor de afwerking van het dak en eventuele naden en eventuele naden handige zelfklevende folies en vorm folies gebruiken. Op die manier wordt direct gezorgd voor 100 procent waterdichtheid.

Ook een EPDM dakbedekking wordt voortdurend aan hevig wisselende temperaturen en allerlei weersomstandigheden blootgesteld. De elasticiteit van EPDM folie is ruim 400 procent. Een dak kan uitzetten. Geen probleem, want deze bewegingen worden door de blijvend elastische folie probleemloos opgevangen.

De EPDM folie scheurt daardoor niet. Ook droogt EPDM folie niet uit en barst de folie niet. Deze EPDM folie is namelijk volledig bestendig tegen UV en Ozon.

Een EPDM dak is vrijwel onderhoudsvrij. De dakgoot en de waterafvoer moet wel jaarlijks worden schoongemaakt. Een jaarlijks schoongemaakt EPDM dak heeft een verwachte levensduur van ruim 50 jaar. Het onderhoudsvrije EPDM dak kan zowel in de winter als de zomer worden belopen.

De rentabiliteit van EPDM folie

EPDM folie is winstgevend. Door EPDM folie te gebruiken kan geld worden bespaard. Dat blijkt uit een aantal punten.

Je kunt EPDM folie over de meeste bestaande dakbedekkingen heen plaatsen. Is er sprake van een renovatie? Dan hoeft de oude roofing niet te worden verwijderd. Je kunt de nieuwe EPDM folie gewoon over de oude roofing aanbrengen. Dan zijn er dus geen dure sloop- en/of stortkosten.

Door te kiezen voor EPDM dakbedekking wordt er dus zowel tijd als geld bespaard.

Omdat EPDM folie licht van gewicht is, zijn er geen zware werktuigen om de folie op het dak aan te brengen. Bovendien zijn er geen aanpassingen nodig aan de dakconstructie. Er wordt daardoor tijd en geld bespaard.

De milieuvriendelijkheid van EPDM folie

EPDM folie is duurzaam en milieuvriendelijk. Deze milieuvriendelijke dakbedekking is op milieuvriendelijke wijze volledig te recyclen en te hergebruiken. Ook alle voorgevormde dak details zijn gemaakt van milieuvriendelijke en duurzame EPDM folie.

Regent het? Dan is het mogelijk om, zonder verdere behandeling het regenwater op te vangen. Het regenwater kan dan worden gebruikt. EPDM folie beschikt zowel over een certificaat niet-toxiciteit als over een drinkwatercertificaat.

Geen brandgevaar

Kies je voor EPDM dakbedekking? Er is dan geen brandgevaar. EPDM folie wordt immers volledig koud verwerkt en volledig verlijmd. De folie wordt mechanisch of met ballast op het dak verwerkt.

Bij het bevestigen van EPDM folie op het dak is er dus geen brandgevaar.

Traditionele dakbedekking met bitumen is wel brandgevaarlijk. Daarom is het op verschillende industriële daken verboden om traditionele dakbedekking met bitumen te gebruiken.

Gebruikersvriendelijke afwerking van de dakbedekking

Gebruik je EPDM folie? Dan kun je het dak verder afwerken met handige en zelfklevende vormfolie en tapes. Die gebruiksvriendelijke vormfolie en tapes zijn gebruiksvriendelijk en snel. Ook zijn deze gebruiksvriendelijke vormfolie en tapes direct 100 procent waterdicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *